WhatsApp schimbă regulile jocului, din nou: actualizarea surprinzătoare pentru utilizatori

de: Alexandru Puiu
13 01. 2023

WhatsApp beneficiază deseori de actualizări mai mari sau mai mici pentru a face viața utilizatorilor mai ușoară, dar un interes foarte mare a existat încă de la început pe posibilitatea ștergerii mesajelor expediate anterior. Acum, acel mecanism are parte de un upgrade.

De mai bine de un an, în WhatsApp a fost introdus un sistem prin care poți purta o întreagă conversație a căror mesaje se pot șterge după o perioadă de timp de la vizualizare. În mod previzibil, mecanismul s-a pretat de minune pentru conversațiile mai sensibile, iar numărul celor care au profitat de el a crescut într-un ritm accelerat. Acum, creatorii aplicației deținute de Mark Zuckerberg vor să ducă ideea la un alt nivel.

Ce se mai schimbă în WhatsApp

Deși nu este o informație oficială de la WhatsApp, surse apropiate de subiect atrag atenția asupra efortului dezvoltatorilor de a implementa un sistem prin care să poate fi puse la păstrare mesajele cu termen de expirare. Practic, chiar dacă au fost destinate ștergerii după o perioadă de timp predefinite, WhatsApp îți va permite să le salvezi pentru totdeauna într-o secțiune specială din aplicație.

Nu este foarte clar când va ajunge această modificare la marea masă a utilizatorilor, dar e clar că există interes pentru ea. Nu de alta, dar și până acum, dacă vedeai mesaje care urmau să dispară și vroiai să le salvezi, le puteai face oricum o captură de ecran sau puteai copia textul la notițe sau într-o altă aplicație de pe telefon. Implementarea unui sistem de păstrare în WhatsApp îți face viața mai ușoară, dacă primești totuși ceva ce nu ai vrea să pierzi.

Anunțul legat de păstrarea mesajelor menite să se șteargă vine la aproximativ o săptămână după comunicatul oficial conform căruia WhatsApp va putea funcționa și fără internet, printr-un server proxy.  ”Când accesul la WhatsApp în orice parte a lumii este blocat, utilizatorii își pot restabili conexiunea cu ajutorul unui server proxy creat de voluntari sau de organizații pentru comunicarea liberă și sigură.

Dacă vreți să oferiți ajutor altor persoane pentru a se reconecta la WhatsApp, puteți configura un proxy folosind un server cu porturile disponibile 80, 443 sau 5222 și un nume de domeniu (sau subdomeniu) care indică adresa IP a serverului. Documentația detaliată și codul sursă sunt disponibile pe GitHub, aici. Puteți distribui această adresă, individual, către utilizatorii care nu se pot conecta la WhatsApp în mod direct”, au atras atenția oficialii companiei în urmă cu câteva zile.